fbpx

Sådan laver du Affogato derhjemme: En italiensk dessert med kaffe og is

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

 

Affogato-desserten er en italiensk arv, som laves ved at tilsætte to enkle ingredienser: varm espresso og kold, cremet is. På italiensk betyder “Affogato” “druknet”, hvilket perfekt forklarer, hvordan isen druknes i espresso og giver en fyldig oplevelse. Denne dessert er meget elsket uden for Italien, og blandt danskerne er det en favorit for dem, der gerne vil nyde en dessert med koffein. 

Hvis du kan lide Affogato og gerne vil lave den derhjemme, så har vi hos Yellowbeard styr på det. Hos os kan du gøre din affogato-oplevelse helt enestående. Så lad os udforske, hvordan man laver denne nemme dessert med is.

Ingredienser du skal bruge til hjemmelavet Affogato

Kaffe

At vælge de rigtige ingredienser er det første vigtige skridt til at lave lækker affogato derhjemme. Da det kun kræver to desserter: kaffe og is, skal du sikre dig, at de er af førsteklasses kvalitet. Det hjælper med at opnå den perfekte blanding og balance mellem smag og tekstur. Her er, hvad du kan få brug for:

  • 1-2 espressoshots, skal være friskbryggede
  • Iskugler 1-2, skal være med vaniljesmag
hjemmelavet Affogato Kaffe

Hvordan vælger man den bedste espresso?

For at få den bedste smag anbefaler vi at bruge kaffebønner af høj kvalitet, som er friskmalede. -Ristningsgraden fra medium til mørk fungerer bedst. Du kan altid vælge vores mellemristede Thank Me Later-kaffebønner til at lave Affogato. Hvis du har brug for yderligere hjælp til at vælge de rigtige kaffebønner til en skøn kop kaffe, så læs med her: Sådan vælger du de rigtige kaffebønner.

Lave Affogato uden kaffemaskine?

Hvis du laver Affogato uden en kaffemaskine, kan du stadig lave den. Hvis du ikke har en espressomaskine, er det ikke noget problem, du kan bruge en stærk brygget kaffe eller en espressomaskine på komfuret som erstatning. Disse komfurer er også kendt som Moka-potter.

Is

Traditionelt indeholder affogato-opskriften vaniljeis, da den er cremet og mild, hvilket fungerer godt sammen med en stærk espresso smag. Men denne italienske dessert med kaffe kan også nydes med is med andre smage som chokolade, hasselnød eller karamel. Hvis du vil have mælkefri is, kan du vælge plantebaseret is lavet af mandel-, kokos- og havremælk.

Is

 Trin for trin-guide: Sådan laver du affogato

At lave affogato derhjemme er en nem proces, der kun kræver få trin. Se her, hvordan du nemt kan lave den:

Tilberedning af espresso

Bryg et frisk, varmt shot espresso med en espressomaskine, som kan trække et shot direkte ned i en lille kop. Prøv at bruge 30-60 ml espresso pr. portion. Du kan bruge Moka Pot eller AeroPress, hvis du ikke har en espressomaskine. Hæld espressoen lige før du skal servere affogato for at sikre, at den er frisk. 

Øse is op

Det andet trin er at tilføje 1-2 kugler vaniljeis i et glas eller en skål, mens espressoen brygger. Vælg helst en bred, lav skål, da den giver plads nok til, at espressoen kan fordele sig jævnt over kuglerne. 

Afkøling af serveringsfadet

For at opretholde den perfekte temperaturkontrast mellem varm espresso og is kan du prøve at afkøle serveringsfadet på forhånd. Det hjælper med at forhindre, at isen smelter for hurtigt.

Hældningsteknik

Når du har tilberedt espressoen, hælder du den langsomt og jævnt over isen i et serveringsfad. Det smelter forsigtigt isen og giver en fyldig og cremet dessert. Hvis det er nyt for dig at brygge kaffe, anbefaler vi, at du bruger vores guide til 8 gyldne regler for kaffebrygning.

Variationer af affogato-opskrifter

Den klassiske affogato er uden tvivl en lækkerbisken, men du kan også skræddersy denne dessert til din smag og dine præferencer. Hvis du vil prøve den med unikke, forskellige smage, vil nogle af variationerne få dig til at måbe. Så lad os læse dem:

affogato-opskrifter

Affogato med chokolade

Brug chokoladeis i stedet for vanilje. Den robuste og intense smag af kakao og espressoens bitterhed giver dig en mere mokka-lignende oplevelse. 

Affogato med hasselnød og pistacie

Ved at udskifte vanilje med hasselnøddeis får du det nøddeagtige twist, som supplerer den kraftige espresso, hvilket gør den til en elsket affogato-dessert. På den anden side tilføjer pistacie en subtil, men nøddeagtig smag med et pift af farve til din affogato. Det er en godbid for smagsløgene og den sensoriske oplevelse.

Affogato med kokosnød og saltet karamel

Kokosnød giver din affogato et tropisk pust, mens saltet karamel tilføjer et strejf af salt, som fremhæver smagen af espresso. Denne kombination gør affogato til en dekadent nydelse. 

Amaretto affogato

Du kan altid tilføje likør for at forbedre smagen af affogato. Et skvæt amaretto giver et ekstra lag af smag og varme. Likørens nøddeagtige undertone smelter smukt sammen med kaffe og is. 

Baileys Affogato

Hvis du hælder et shot Baileys Irish Cream på din affogato, tilføjer du en fløjlsagtig tekstur med en subtil sødme i din dessert, der supplerer espresso bemærkelsesværdigt.

Forslag til servering

  • Der er forskellige måder at servere din affogato-dessert på, herunder biscotti for at få en sprød mandelsmag. 
  • Til chokoladeserveringer kan du tilføje kakaopulver på toppen af affogato for at få et bittersødt element.
  • Flødeskum på toppen af din affogato giver et ekstra lag af overbærenhed. 
  • Knuste nødder og friske bær tilføjer en behagelig kontrast af rigdom 

Find kaffemaskiner og bønner til at lave kaffedesserter med Yellowbeard

Vi forstår, at kaffe er meget mere end en drik, det er en følelse. Derfor har Yellowbeard givet dig en kaffemaskine og kaffebønner af enestående kvalitet, så du kan få liv i dine kaffedessertoplevelser. 

Med vores espressomaskine og helmalede kaffebønner er det en leg at lave affogato. Så kontakt vores fantastiske team for at få et udvalg af kaffebønner og maskiner af høj kvalitet, der kan gøre din kaffeoplevelse mindeværdig.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvilken kaffe er den bedste til at lave affogato derhjemme?

Den bedste kaffe er friskbrygget og lavet af kaffebønner af høj kvalitet, der er ristet fra medium til mørk. Hvis du vil have en kvalitetsoplevelse, kan du prøve vores Rush Hour– og Thank Me Later-bønner.  

Ville smagen af affogato være anderledes, hvis jeg lavede den uden en espressomaskine?

Ja, den kan være lidt anderledes, men for det meste vil den være den samme, da den er lavet på en espressomaskine. Mange mennesker har ikke kaffemaskiner, men de prøver alligevel at lave disse desserter uden problemer. Medmindre du ønsker at købe en espressomaskine, anbefaler vi, at du kigger på vores kaffemaskiner.

Hvilken is er bedst at bruge til at lave en affogato?

Smagen af vaniljeis vinder løbet, når vi taler om at lave affogato. Men der er ingen begrænsninger eller strenge tommelfingerregler for dette. Du kan altid bruge din foretrukne smag for at få en ekstraordinær oplevelse. 

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...