fbpx

ESG Rapport

Bæredygtighed kan være kompleks og til tider uigennemskuelig. Særlig når begrebet anvendes i kommerciel sammenhæng. For hvornår er noget ægte bæredygtigt, og hvornår er det bare blær med ord, men uden handling.

At fokusere på bæredygtighed er ikke uden omkostninger, og kræver for mange benhård prioritering i konkurrence med virksomhedens kernedrift. Et oplagt sted at kigge hen for virksomheder med fokus på bæredygtighed og krav til ESG regnskab, er virksomhedens samarbejdspartnere og underleverandører.

YellowBeard tilbyder sig selv som vores kunders “kaffe bæredygtigheds partner”. Vi tilbyder hjælp til skridt for skridt at udvikle vores kunders viden og ambitionsniveau, så vores kunder med tiden kan løfte deres opgave inden for bæredygtighed – særligt i lyset af ESG systematikken og de nye EU-regler omkring taksonomi for bæredygtighed og regler for bæredygtighedsrapportering. Bæredygtighedsarbejde er bedst, når der tænkes langsigtet. YellowBeard lægger derfor vægt på, at hjælpe vores kunder med at on-boarde på kaffebæredygtighed, og hvordan vi sikrer progression hos vores kunder.

Bæredygtighedsrapport YellowBeard

Mission

Indenfor bæredygtighed er YellowBeards mission, at levere kaffe af høj kvalitet, som smager godt, og hvor der i fremstillingsprocessen er taget en lang række bæredygtighedshensyn. Velsmagende kaffe til en lidt højere pris end gennemsnitsproduktet skal være et lokomotiv, der kan styrke den bæredygtige del af kaffeproduktionen, hvor der er fokus på at levere et positivt bidrag til biodiversitet, hvor udledningen af drivhusgasser er mindst mulig, hvor der er tænkt på en indtjening til kaffebønderne og deres familier, der er til at leve af. Og vi tænker cirkularitet ind i alle led – ikke mindst i den ende af kæden, hvor koppen med kaffe bliver brygget. Der leverer vi digitalt baseret service af højeste kvalitet, der sikrer det rigtige vandforbrug til den enkelte kop kaffe og lang levetid for kaffemaskinerne og ikke mindst mulig forbrug af reservedele og servicekørsel.

YellowBeard Impact
Kaffe bæredygtighed

Missionen er at vokse og sælge mere og mere kaffe, der år for år har en lavere og lavere påvirkning af klima og miljø og natur. En kaffe der også sikrer et højt indtægtsgrundlag for småbønder rundt omkring i udviklingslandene, hvor der ikke er mange andre indtjeningsmuligheder. Ved at sikre bonden et overskud, så gives han eller hun muligheden for at investere i kaffe farmen. Det er vigtigt for at sikre en fremtidig forsyning med kaffebønner i en tid med klimaforandringer og stigende efterspørgsel på kaffe fra nye markeder. Det er særligt vigtigt, hvis man ønsker at fremme en bæredygtig kaffeforsyning. Ikke mindst i forhold til biodiversitet.

 

I Yellowbeard kan vil tilbyde vores kunder kaffe med flere niveauer af “bæredygtighed”, som dog alle er langt mere bæredygtige end supermarkedetsgennemsnitsprodukt. Vi har tilbud til de kunder der ikke er så langt i deres bæredygtighedsarbejde og et tilbud til de kunder, der vil have verdens mest bæredygtige kaffe og som er villige til at betale det ekstra. Gennem produktdifferentiering og kaffepartnerskabs tilgangen, er det målet at knytte kunder til YellowBeard, som på deres bæredygtighedsrejse ender med at vælge den højeste kvalitet.

Kaffe ESG
YellowBeard planter nyt

I YellowBeard har vi udviklet en bæredygtighedsrapport, hvor vores fokus er på ”impact”. Det vil sige hvordan der arbejdes for at levere god kaffe med mindst mulig negativ påvirkning og størst mulig positiv påvirkning. Vores bæredygtighedsrapport giver vores kunder god mulighed for at bruge deres kaffeforbrug, som et godt eksempel på omtanke i deres bæredygtighedsrapportering og deres ESG rapportering. I YellowBeard leverer vi værdi for kunder og samarbejdspartnere, der vil forbedre sig indenfor bæredygtighed.

Vil du vide mere om ESG i kaffebranchen?

Ring til os på +45 8282 3000 eller kontakt os via kontaktformularen. Vi er klar til at rådgive dig om ESG i kaffebranchen.

+45 8282 3000

mandag til fredag fra 09:00 – 16:00

Sandtoften 10

2820 Gentofte

E-mail hello@yellowbeard.com

Udfyld og download rapport

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...