fbpx
Dato

Kaffekage – inspiration og opskrifter

Kaffekage

Kaffe har fundet vej til en lang række af desserter og drinks, men den ultimative kaffedessert må uden tvivl være en god kaffekage. Kaffekage er den perfekte tilføjelse til kaffebordet, særlige lejligheder eller bare når dagen skal gøres lidt mere festlig. 

Hos YellowBeard har vi samlet inspiration og opskrifter til, hvordan du kan bruge kaffe i kage. 

Gammeldags kaffekage

Du går næppe galt med en klassisk gammeldags kaffekage. Denne kaffekage opskrift er også relativt ligetil. For at lave en gammeldags kaffekage til 6 personer skal du bruge følgende ingredienser:

 • 200 g smør
 • 125 g hvedemel
 • 200 g mørk chokolade
 • 4 æg
 • 220 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1 dl friskbrygget kaffe

Når du skal lave en god kaffekage, er det først og fremmest vigtigt, at du husker at bruge en god kaffe. Hos YellowBeard har vi nøje udvalgt vores kaffebønner, så du er sikret en fantastisk smagsoplevelse. Du kan læse mere om vores kaffeunivers her.

For at lave kagen skal du først og fremmest forvarme ovnen på 180 grader. Herefter skal du smøre din kageform og drysse med lidt mel, så kagen ikke klistrer fast til formen, når den er færdigbagt.

Smelt smør og chokoladen sammen i en gryde ved lav varme, så det ikke brænder på. 

Fordel æggene så blommerne kommer i én skål, og æggehviderne i en anden. I skålen med blommerne tilsættes 200g sukker og vaniljekorn. Pisk sammen med en elpisker, indtil du får en luftig æggesnaps. Hæld smør- og chokoladeblandingen i under piskningen og tilsæt derefter kaffen. 

Æggehviderne piskes stive i en anden skål. Tilsæt de resterende 20g sukker lidt ad gangen undervejs. 

Tag halvdelen af hviderne og vend det i dejen med en dejskraber. Derefter sigtes melen i lidt ad gangen og vendes ligeledes i dejen. Vend derefter resten af hviderne i dejen, og vend det godt sammen. 

Herefter kan dejen hældes i formen og kommes i oven. Kagen skal bages i ca. 1 time. 

Når kagen er færdigbagt, skal den have lov til at køle af i ca. 10 minutter i selve formen, og derefter over på en bagerist for yderligere afkøling. 

Du kan overveje, om du også vil lave en glasur til kagen. For at lave eksempelvis en god kaffeglasur, skal du blot blande flormelis, vand og lidt kaffe sammen. Mængden af vand og kaffe bestemmer du selv, afhængig af hvor tyk en konsistens og kraftig en smag du ønsker. 

Hæld først glasuren over kagen, når den er afkølet.  

Kaffekage med kokos eller chokolade

Som et twist på den ellers klassiske kaffekage, kan du alternativt lave en kaffekage med kokos eller en kaffekage med chokolade. Dette kan du gøre enten ved at tilføje chokoladestykker i din kaffekage, eller ved at lave en glasur med enten kokos eller chokolade.

For at lave en lækker kokosglasur skal du bruge følgende ingredienser:

 • 60g kokosmel
 • 2,5cl kaffe
 • 75g smør
 • 85g flormelis
 • 1 spsk kakao
 • 0,50 tsk kanel
 • 1 knivspids salt

For at lave glasuren skal du komme alle ingredienserne ned i en gryde. Smelt ingredienserne sammen ved middelhøj varme og rør godt sammen, indtil det har en ensartet kosistens. Det er vigtigt, at gryden ikke bliver for varm, da det ikke må koge. 

Vent med at hælde glasuren over kagen til den er afkølet. 

Du kan også lave en chokoladeglasur, som både er nem og hurtig at lave. For at lave en chokoladeglasur skal du kun bruge tre ingredienser:

 • Flormelis
 • Kakao
 • Vand

Du skal bruge 1 del kakaopulver til 6 dele flormelis. Mængden af vand tilsættes efter eget ønske, afhængig af hvor tyk en glasur du vil have. Igen skal du vente med at hælde glasuren over kagen, til den er afkølet. 

Server kagen sammen med noget lækker kaffe til. For at imponere dine gæster, kan du eventuelt lave noget smukt og kreativt latte art. Du kan læse mere om, hvordan man laver latte art her

Tiramisu

Tiramisu kan siges at være en slags italiensk kaffe lagkage. Tiramisu er formentlig en af de mest populære kaffedesserter i verden og med god grund. Det smager fantastisk, og så kan det laves aftenen før. For at lave tiramisu til 8 personer skal du bruge følgende:

 •  40cl stærk kaffe (afkølet)
 • 10cl amaretto mandellikør
 • 250g ladyfingers
 • 500g mascarpone
 • 150g sukker
 • 3 æggehvider eller 1 bæger pasteuriseret æggehvider
 • 4 æggeblommer eller 1 bæger pasteuriseret æggeblommer
 • Kakaopulver til pynt

Det er relativt simpelt at lave denne italienske “kaffekage”, men det tager dog lidt tid. Derfor kan du med fordel lave den aftenen før, den skal bruges. 

Start med at blande kaffe og amaretto sammen i skål og læg skålen til siden. 

Derefter skal æggehviderne piskes stive i en skål. 

I en separat skål skal æggeblommerne og sukker piskes sammen, indtil de er hvide og luftige. Herefter skal du tilsætte mascarponen i skålen med æggeblommer, og vende det forsigtigt sammen med en dejskraber. Bagefter tilsættes de piskede æggehvider forsigtigt ned i blandingen. Det skal gøres forsigtigt, så de ikke mister al luftigheden. 

Dyp dine ladyfingers i skålen med kaffe og amaretto. De skal kun være let fugtige og ikke våde, så de skal derfor kun dybbes hurtigt ned i blandingen, da de suger hurtigt.

Placer de let fugtige ladyfingers i bunden af et fad. Læg derefter et lag af cremen ovenpå, derefter et lag af ladyfingers, et lag af creme osv. 

Tiramisuen skal sættes på køl i op til 4 timer. Lige inden servering drysses der kakaopulver på toppen.

Og husk – når du har fået brygget din kaffe til kagen, kan du altid udnytte og genbruge kaffegrumsen.

Bagt Aroma

Bagt Aroma

Revolutioner din Kaffeoplevelse med Skandinaviens Hemmelighed Opdag Bagt Aroma, en unik kaffebrygningsmetode fra Skandinavien, der beriger dine bønner med udsøgte aromatiske smagsvarianter. Dyk ned i

Aeropress

AeroPress

AeroPress Guide 2024: Ultimativ Guide til Kaffe på Farten Oplev AeroPress – den innovative kaffebrygningsenhed, der bruger lufttryk til at frembringe en ekstraordinært ren og

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...