fbpx
Dato

Derfor er god kaffe vigtigt på arbejdspladsen

Medarbejdere

En rigtig god kop kaffe kan sætte kulør på det meste – også i løbet af arbejdsdagen. Men kaffe kan mere end bare det. Faktisk er der rigtig mange grunde til, at det er vigtigt at tilbyde god kaffe til sine medarbejdere.

Undersøgelser viser nemlig, at en god kaffeoplevelse på arbejdspladsen er med til at booste medarbejdernes trivsel og arbejdsindsats. Og med glade og produktive medarbejdere følger selvsagt bedre relationer til både kunder og samarbejdspartnere.

I dette indlæg kan du læse 5 gode grunde til, at det godt kan betale sig at investere i en god kaffeløsning på arbejdspladsen.

5 gode grunde til at investere i den rigtige kaffeløsning på arbejdet

1. En god kaffeløsning øger medarbejdernes motivation

En undersøgelse fra Statista viser, at 7 ud af 10 medarbejdere er enige i, at kaffe på arbejdspladsen øger deres motivation. 75% af medarbejderne siger også, at de føler sig mere værdsatte på arbejdspladsen, hvis deres arbejdsgiver tilbyder god kaffe.

Samtidig viser andre undersøgelser, at medarbejdernes humør påvirkes negativt, hvis de må undvære morgen- eller eftermiddagskaffen. Mange føler sig også mindre produktive, når der er mangel på kaffe i løbet af arbejdsdagen. Som arbejdsgiver kan det altså godt betale sig at give medarbejderne en god kaffeløsning, som hjælper med at holde dem motiverede og i godt humør gennem dagen.

2. God kaffe styrker relationerne mellem kollegaer

Et kaffehjørne på kontoret gør mere end bare at se hyggeligt ud. Det er nemlig et sted, hvor kollegaer mødes og falder i snak. En undersøgelse viser også, at en kop kaffe med kollegaen, bogholderen eller revisoren kan være en rigtig god måde at styrke arbejdsrelationerne på.

Et godt socialt miljø blandt kollegaer er meget vigtigt for medarbejdernes trivsel. Det er med til at skabe et stærkt fællesskab på arbejdspladsen – og det har positive effekter både internt og eksternt. En god kop kaffe kan sidestilles med et godt glas bourgogne til fredagsbaren, men kan indtages på alle tidspunkter på arbejdsdagen – alle ugens dage.

3. Kaffe øger opmærksomhed og koncentration

Som du sikkert ved, indeholder kaffe koffein. Koffein virker stimulerende på det centrale nervesystem – det betyder, at det giver kaffedrikkeren et skud energi, som hjælper med at holde vedkommende mere vågen og opmærksom. Det styrker koncentrationen og korttidshukommelsen, og derfor giver det friskere medarbejdere.

Nogle eksperter mener endda, at koffein kan gøre mennesker mere modstandsdygtige over for overtalelse. Det betyder både, at kaffe kan hjælpe med at ruste dine medarbejdere til at håndtere forhandlinger med kunder, og at dine medarbejdere vil være bedre i stand til at bevare kontrollen over deres egne lønforhandlinger. Det giver stolte, tilfredse medarbejdere, og det er til stor gevinst for virksomheden.

4. God kaffe er sundt for medarbejderne

En god kaffeløsning er særligt en god investering i virksomheder, hvor medarbejderne tilbringer meget tid ved skrivebordet. En undersøgelse viser nemlig, at medarbejdere, som drikker kaffe, oplever færre af de klassiske “kontorsmerter” – som f.eks. spændinger i nakke, skuldre og underarme.

Der findes også dokumentation for, at visse stoffer i kaffe faktisk mindsker risikoen for at udvikle blandt andet hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse kræfttyper. På længere sigt kan en god kaffeløsning altså bidrage til at holde medarbejderne raske.

Du kan læse mere om kaffe og ernæring her.

5. Kaffepausen hjælper på at få én ned i gear

Dedikerede medarbejdere arbejder hårdt for at præstere deres bedste hver dag. Men det er ikke sundt at arbejde i ét væk uden at holde pauser i løbet af dagen. En god kaffeløsning på arbejdspladsen kan lokke medarbejderne til at holde pauser i løbet af dagen.

Det giver tankerne en kort pause fra deadlines og opgaver med høj prioritet. På den måde får medarbejderne plads til at stresse af – og det kan hjælpe med at forebygge, at de travle dage på kontoret bliver for meget, og bidrager samtidig med uformelle møder, så der skabes relationer på tværs af organisationen; om du så arbejder med compliance eller i HR.

Værn om medarbejdernes trivsel med en kaffeløsning fra YellowBeard

Som du har læst her, er der mange gode grunde til at vælge en god kaffeløsning til virksomhedens medarbejdere.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du kan give dine medarbejdere den helt rigtige kaffeløsning? Hos YellowBeard er vi klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig med at vælge den helt rigtige kaffeløsning til medarbejderne i din virksomhed.

Ring til os på +4582823000, eller kontakt os via kontaktformularen. Vi glæder os til at hjælpe dig med at værne om dine medarbejdere med rigtig god kaffe.

Bagt Aroma

Bagt Aroma

Revolutioner din Kaffeoplevelse med Skandinaviens Hemmelighed Opdag Bagt Aroma, en unik kaffebrygningsmetode fra Skandinavien, der beriger dine bønner med udsøgte aromatiske smagsvarianter. Dyk ned i

Aeropress

AeroPress

AeroPress Guide 2024: Ultimativ Guide til Kaffe på Farten Oplev AeroPress – den innovative kaffebrygningsenhed, der bruger lufttryk til at frembringe en ekstraordinært ren og

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...