fbpx

Sådan skummer du din mælk perfekt til latte og cappuccino

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Mangler din kop kaffe den magi, der glæder dine sanser og varmer din sjæl? Ja, mælkeskumning bringer denne glæde ved at tilføje perfekt tekstur, smag og sensorisk fornemmelse til din kop kaffe. Hvorfor er det vigtigt at skumme mælken, spørger du? Ved du, at det er den cremede fylde på toppen af din kaffe, der får dit hjerte til at springe et slag over?


Hvis du vil se denne fløjlsagtige tekstur på toppen af din kaffe, når du brygger den derhjemme, er dette guiden til dig. I dag giver vi hos Yellowbeard dig nyttig indsigt i perfekt mælkeskumning til din latte og cappuccino. Uanset om det er en hyggelig aften eller en kølig morgen, vil vi gerne have, at du nyder en perfekt opskummet kaffe.

Hvad er mælkeskum?

Mælkeskum skabes ved at tilføre luft til mælken gennem damp eller piskning. Det er en cremet konsistens, der producerer små bobler og giver mælken en let, fløjlsagtig konsistens. Mælkeskum er en vigtig del af kaffedrikke som latte og cappuccino. Skummet mælk giver en fyldig mundfølelse, et blødt touch og en forbedret smagsprofil i en kop kaffe. 


Skummet mælk skaber en perfekt balance mellem espresso smag og cremet mælkesødme og gør hver eneste slurk til en nydelse. Hvis kaffe er mere end bare et koffein-fix for dig, så sætter du måske pris på dens visuelle appel. Så den opskummede mælk er den ultimative måde at opnå den visuelle appel til den sensoriske oplevelse.

Hvad er mælkeskum?

Teknikker til opskumning af mælk: Latte vs. cappuccino

Mælkeskumning handler om at skabe en silkeblød tekstur med et tyndt lag mikroskum. Her kan du se, hvordan du gør det rigtigt ved at følge enkle trin,

Sådan skummer du mælk til latte og cappuccino

Hemmeligheden begynder med at starte med en,

Kold mælk: Hæld kold mælk i en afkølet kande til opskumning. Fyld en tredjedel af den, og lad der være plads til ekspansion.

Sammensmeltning af dampstav: Indsæt dampstaven lige under mælkens overflade

Skab en hvirvelvind: Indstil staven i en vinkel, hvor dens bevægelse skaber en roterende bevægelse i mælken.

Strække mælken: Sænk kanden langsomt for at tilsætte væske, så der dannes mikrobobler og høres en let hvæsende lyd.

Opvarm og giv tekstur: For at få en glat, fløjlsagtig tekstur skal du sænke staven dybere ned for at opvarme mælken til omkring 65 °C (150 °F), når den har udvidet sig med cirka en tredjedel.

Polering af skum: Bank på kanden, og drej den rundt for at fjerne store bobler og få en blank finish.

Polering af skum

Forskelle mellem opskumning til latte og cappuccino

Selvom proceduren for opskumning af mælk er den samme for latte og cappuccino, er der en vigtig forskel. Den eneste forskel er mængden af luft, der tilføres under opskumningsproceduren. Det hjælper med at skabe den ønskede tekstur for hver drik, f.eks. et tyndt lag mikroskum til latte og et tykkere lag til cappuccino. Er du interesseret i at vide mere om latte vs. cappuccino? Læs med her: Kaffetyper: Hvad er cafe latte, cappuccino og americano?

opskumning til latte og cappuccino

Hvad er den bedste mælk til skumdannelse?

Når man skal skumme mælk til latte, er det ikke al mælk, der er lige god. Den bedste mælk til opskumning anses ofte for at være sødmælk på grund af dens højere fedtindhold. Sødmælk betyder, at du kan få et fyldigt og cremet skum.

Skummet-, soja-, mandel- og havremælk

Skummetmælk har et lavere fedtindhold, men med den kan du skabe en rimelig let konsistens. Soja- og havremælk er plantebaserede alternativer, og du skal måske kæmpe lidt med dem for at opnå samme konsistens som mejerimælk. Mandelmælk er på den anden side den mest udfordrende af alle, når det gælder skumning. Men med de rigtige teknikker kan du også få en tilfredsstillende skumkonsistens med mandelmælk.  

Hvad gør baristaer for at skumme mælk?

Ved at kombinere færdigheder og specialudstyr opnår baristaer perfekt mælkeskum til latte og cappuccino. Hemmeligheden bag deres teknik er kontrolleret temperatur, som resulterer i perfekt beluftning af mælken og skaber en whirlpool-effekt. Slutresultatet er et fantastisk skum af bobler på toppen af din latte og cappuccino.

Hvis du vil skumme mælk derhjemme som en barista, har vi styr på det. Alt, hvad du behøver, er øvelse og det rigtige udstyr, herunder,

  • Dampstav
  • Mælkeskummer
  • Kande til opskumning
  • Termometer
  • Håndholdt opskummer

Brug dem med lidt øvelse, så er du godt kørende. Hvis du vil lære mere om bryggeteknikker, så læs: 8 gyldne regler for kaffebrygning.

Hvad er mælkeskummer?

En mælkeskummer er en kompakt enhed. Den skummer hurtigt mælk til kaffedrikke, og der findes to typer. Den første er en elektrisk opskummer, og den anden er en håndholdt opskummer. Den elektriske skummer opvarmer og skummer mælken automatisk, mens den håndholdte betjenes manuelt. 

Disse apparater er nemme at bruge og giver kontrol over skumstrukturen, men har en mindre kapacitet. Nogle af de mest populære mælkeskummere er Nespresso Aeroccino 4 på grund af dens alsidighed, Breville Milk Cafe på grund af dens holdbarhed og store kapacitet og PowerLix Handheld Frother på grund af dens bærbarhed og overkommelige pris.

Hvordan skummer man mælk uden en mælkeskummer?

Piskeris

Det er en af metoderne til at skumme mælk uden en mælkeskummer ved at opvarme mælk i en gryde, indtil den er varm. Brug et piskeris til at røre kraftigt i mælken, indtil den skummer. 

Krukke

Hæld varm mælk i en krukke og fyld den halvt op. Luk låget tæt og ryst det i 30-60 sekunder hurtigere, indtil det bliver skummende.

Fransk presse

Opvarm og hæld mælk i en stempelkande. Pump stemplet kraftigt op og ned for at skumme mælken. 

Almindelige fejl at undgå

Prøv at undgå almindelige fejl som f.eks,

  • Forkert temperatur ved at bruge et termometer for at undgå over- og underopvarmning af mælken
  • Inkonsekvent opskumning ved at placere dampstaven eller opskummeren lige under mælkens overflade for at opnå en whirlpool-effekt
  • Ikke at bruge frisk mælk, hvilket også kan give en sur smag

Lær mere om kaffemaskiner og bønner med Yellowbeard

Er du interesseret i at brygge en perfekt kop kaffe? Hvad enten det er latte, cappuccino eller americano. Vores kaffemaskiner og bønner hos Yellowbeard giver dig en unik og uforglemmelig oplevelse. Med vores kaffemaskiner kan du sige farvel til kedelig kaffeeksponering. Vores maskiner er udformet til at imødekomme dine præferencer og giver dig fuld kontrol over din kaffebrygningsproces. Kontakt os for at høre mere om vores automatiske, manuelle, espresso– og industrikaffemaskiner og diskutere dine præferencer.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er det muligt for mig at skumme plantebaseret mælk?

Selv om det kan være udfordrende og anderledes end fuldfed mælk, er det stadig muligt. Det eneste, du skal bruge, er den rigtige teknik til at skumme din latte og cappuccino.

Hvad er den bedste temperatur til opskumning af mælk?

Den bedste temperatur er omkring 65 °C (150 °F). Undgå overophedning og underophedning af mælken for at få det bedste resultat. 

Hvorfor skummer min mælk ikke?

Du må bruge gammel mælk, overophede den eller udføre en forkert skumningstaktik. Sørg for, at din mælk er frisk og bliver varmet op til den rigtige temperatur. 

Hvis jeg skummer mælk uden en mælkeskummer, vil det så stadig smage på samme måde?

Ja, det vil være det samme, men du skal gøre en ekstra indsats for at opnå den samme konsistens, det samme udseende og den samme mundfølelse.

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...