fbpx
Dato

Fairtrade kaffe: Sådan vælger du kaffe i højeste kvalitet – og med god samvittighed

Harvesting

Du er sikkert i flere sammenhænge stødt på det grønne, blå og sorte logo, som kendetegner Fairtrade mærket. Logoet pryder blandt andet mange forskellige kaffer – inklusive YellowBeards.

Men hvad er Fairtrade kaffe egentlig – og hvad er fordelene ved at vælge Fairtrade? I dette indlæg får du svar på disse spørgsmål. Du kan også lære mere om, hvordan YellowBeard arbejder med Fairtrade kaffe.

Hvad er fairtrade kaffe?

Fairtrade kaffe er kaffe, som er Fairtrade certificeret. “Fairtrade” er en international mærkningsordning, som er skabt for at sikre, at arbejds- og levevilkårene for arbejdere og bønder i Afrika, Asien og Mellem- og Sydamerika forbedres gennem handel.

Mærkningsordningen sørger blandt andet for, at når kaffebønderne sælger deres råvarer som Fairtrade, er de sikret en mindstepris for varerne – en pris, som er mere forudsigelig og giver bønderne en mere sikker indkomst. Mindsteprisen består altså, selvom verdensmarkedsprisen dykker til et lavt niveau.

Når de sælger deres råvarer som Fairtrade, får kaffebønderne altså som udgangspunkt altid dækket deres produktionsomkostninger – uanset markedsprisen. Og når markedsprisen igen stiger over minimumsprisen, følger Fairtrade-prisen med.

Hvorfor skal kaffen være fairtrade?

Der er mange fordele ved at vælge Fairtrade kaffe. Når kaffen er Fairtrade certificeret, lever den nemlig op til en lang række krav og standarder, som hele forsyningskæden skal leve op til. Det betyder, at både mennesker og miljø får gavn af Fairtrade.

Udgangspunktet for Fairtrades standarder er en række økonomiske, sociale og miljømæssige kriterier. Blandt andet stiller Fairtrade krav om:

  • Foranstaltninger til tilpasning til klimaændringer
  • Træffe foranstaltninger til reduktion af CO2-udledning 
  • Effektivt vand- og energiforbrug
  • Ansvarlig spildevandshåndtering
  • Ingen skovrydning
  • Forbedring af jordens frugtbarhed
  • Dokumentation for pesticidanvendelse

Fairtrade har også været med til at grundlægge Global Living Wage Coalition, hvis mission er at sørge for, at alle arbejdere verden over har leveløn til sig selv og deres familier. Når du fylder kaffemaskinen med Fairtrade kaffe, kan du altså gøre det med god samvittighed.

Sådan arbejder YellowBeard med fairtrade kaffe

I YellowBeard har vi en mission: Vores kaffe skal være bæredygtig. Derfor er vores kaffe allerede enten 100% økologisk Fairtrade eller Rainforest Alliance certificeret. For os er det første skridt på vejen til at sikre, at den kaffe, vi tilbyder, er bæredygtig.

Men vores arbejde slutter ikke her. Vi vil nemlig gå skridtet længere og give dig muligheden for at vælge en kaffe, som ikke bare er bæredygtig, men som kommer direkte fra kaffeplantager, hvor vi ved, at der bliver gjort en forskel. Med kaffen “Spectacular Now” kan vi tilbyde netop dét.

“Spectacular Now” – det bæredygtige valg

“Spectacular Now” er den økologiske Fairtrade kaffe, som ikke blot sprænger vores bæredygtighedsskala: Den er også af spektakulært høj kvalitet. Kaffen bliver dyrket på farmen ”Finca Los Caballitos” i Quiche-regionen i Guetamalas højland. Området byder på frodig jord, varmt og fugtigt klima og en masse friske kilder og naturlige vandfald.

Området ejes af brødrene Oscar og Christian Schaps, som har alle detaljer i kaffeproduktionen i fokus. I deres drift af kaffeplantagen har brødrene videreført deres fars mantra: ”Jordbrug er baseret på det symbiotiske forhold mellem menneske og natur – som landbrugsentreprenører skal vi sikre, at naturen respekteres”.

Et mantra, som går hånd i hånd med økologisk Fairtrade kaffe – og kaffe af højeste kvalitet. Se vores mange kaffer her.

Har du spørgsmål til vores arbejde, eller vil du vide mere om vores forskellige Fairtrade kaffer? Kontakt os her – vi glæder os til at hjælpe dig.

Bagt Aroma

Bagt Aroma

Revolutioner din Kaffeoplevelse med Skandinaviens Hemmelighed Opdag Bagt Aroma, en unik kaffebrygningsmetode fra Skandinavien, der beriger dine bønner med udsøgte aromatiske smagsvarianter. Dyk ned i

Aeropress

AeroPress

AeroPress Guide 2024: Ultimativ Guide til Kaffe på Farten Oplev AeroPress – den innovative kaffebrygningsenhed, der bruger lufttryk til at frembringe en ekstraordinært ren og

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...