fbpx

Bønner direkte fra Finca Los Caballitos

Bæredygtig kaffe fra brødrene Oscar og Christian Schaps farm i Guatemala direkte til din kop.

Certificeret kaffe fra start til slut.

I YellowBeard er vi på en mission – al vores kaffe skal være bæredygtig. Vores kaffe er allerede enten 100% Rainforest Alliance eller Øko Fairtrade certificeret. Men det stopper ikke her. Vi ønsker at gå skridtet længere ved at give vores kunder muligheden for at vælge bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme, hvor vi ved, der bliver gjort en forskel. Med kaffen ”Spectacular Now” kan vi tilbyde netop det. Og ikke nok med at ”Spectacular Now” springer vores bæredygtighedsskala, så er det også en kaffe af spektakulær høj kvalitet.

Finca Los Caballitos

Kaffen bliver dyrket i området Los Caballitos i Quiche-regionen i Guatemalas højland på farmen ”Finca Los Caballitos”. Los Caballitos området byder på frodig jord i et overvældende smukt landskab i 1.100-1.800 meters højde med udsigt til Chajul-bjærgkæden mod syd og byen Huehuetenango mod nord. Klimaet er varmt og fugtigt, og der falder mere end 5.000 mm nedbør om året (ca. 6,5 gange mere end i Danmark). Det betyder, at de store hældninger i området munder ud i en masse friske kilder og naturlige vandfald.

Området er ejet af brødrene Oscar og Christian Schaps, der tilbage i 2007 med high-end kaffeproduktion for øje så potentialet i det ellers afsides og uudviklede område.

The People at Finca Los Caballitos

Sustainable

Brødrene Schaps har udnyttet ca. 20 % af det 225 hektar store område til kaffeproduktion, primært med kaffesorterne Bourbon og Caturra og i de laveste områder sorterne Marsella og Geisha (alle Arabica). Kaffen er plantet i løs jord (ler og sand oven på en base af kalksten).

kaffetraer-farm-guatemala

For Schaps familien er alle detaljer i kaffeprocessen i fokus. Bærrene håndplukkes og gennemgår processen til færdig kaffebønne præcis som i brødrene Schaps’ bedstefars tid. Brødrene har også i deres drift af kaffefarmen videreført deres fars mantra; ”Jordbrug er baseret på det symbiotiske forhold mellem menneske og natur – som landbrugsentreprenører skal vi sikre, at naturen respekteres”.

Foruden kaffeproduktionen er 20% af Los Caballitos området reserveret til naturlig skov og bevaring af det oprindelige landskab for at skabe et naturligt plante- og dyreliv. Brødrene Schaps hjælper også med at finansiere den lokale skole og efterfølgende uddannelse i håb om, at flere lokale har lyst til at blive i og videreudvikle lokalområdet, herunder arbejdet på brødrenes kaffefarm, frem for at emigrere til USA.

koeretoejer-paa-farmen

”Jordbrug er baseret på det symbiotiske forhold mellem menneske og natur – som landbrugsentreprenører skal vi sikre, at naturen respekteres”.

Hvad?

Hvordan?

Vil du vide mere om vores kaffe til kontor og erhverv?

Ring til os på +45 8282 3000 eller kontakt os via kontaktformularen. Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige kaffe til din arbejdsplads.

+45 8282 3000

mandag til fredag fra 09:00 – 16:00

Sandtoften 10

2820 Gentofte

E-mail hello@yellowbeard.com

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...