fbpx

Hvordan laver man koffeinfri kaffe?

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Koffeinfri kaffe er en ideel mulighed for kaffeelskere, der gerne vil nyde en fyldig kop kaffe med et minimalt koffeinindhold. Koffeinfri kaffe fjerner det meste af koffeinen og efterlader en bryg, der giver den samme behagelige oplevelse uden rystelser eller søvnforstyrrelser.

I dag er folk blevet mere opmærksomme på deres helbred og reducerer koffeinindtaget, hvilket øger efterspørgslen efter koffeinfri kaffe. Uanset om du vil nyde kaffe om aftenen eller er følsom over for koffein, betyder koffeinfri kaffe en perfekt harmoni mellem smag og velvære. I dag vil vi hos Yellowbeard forklare, hvordan man laver koffeinfri kaffe med aromatiske kvaliteter og en tilfredsstillende, men fed oplevelse hver gang.

Afkoffeineringsprocessen: Hvordan bliver kaffe koffeinfri?

Processen med at gøre kaffe koffeinfri er baseret på tre afgørende trin, nemlig dampning, ekstraktion og tørring. For det første dampes og fugtes de grønne kaffebønner, så deres porer er åbne, hvilket senere gør processen med at fjerne koffein meget lettere. For det andet fjernes det meste af koffeinen ved ekstraktion ved hjælp af forskellige metoder. Her er en liste over disse metoder:

Dichlormethan-processen: Denne metode er baseret på et kemisk opløsningsmiddel til koffeinudvinding, som også hjælper med at holde kaffens sande smag intakt.

Ethylacetat-metoden: Denne metode er baseret på et naturligt opløsningsmiddel, der stammer fra frugter, og resulterer i en skånsom fjernelse af koffein fra kaffebønnerne.

CO₂-proces: Denne metode udnytter kuldioxid under tryk til at fjerne koffein selektivt uden at forstyrre kaffebønnernes smagsprofil. Den kaldes også den moderne koffeinfri metode.

Når koffeinen er udvundet, tørres kaffebønnerne for at genskabe deres oprindelige fugtniveau. Hver metode har sine fordele, men vi hos Yellowbeard anbefaler, at du i henhold til de gyldne regler for kaffebrygning bruger en metode, der ikke kun fjerner koffeinindholdet, men også bevarer den ægte smag. 

Er koffeinfri kaffe koffeinfri?

Det er en udbredt misforståelse, at koffeinfri kaffe ikke er helt fri for koffein, hvorimod koffeinfri kaffe er 100 procent fri for koffein. I henhold til reglerne for koffeinfri kaffe må koffeinfri kaffe kun indeholde op til 0,1 % koffein, hvilket er ekstremt lavt i forhold til mængden af koffein i almindelig kaffe. 

Koffeinindholdet i koffeinfri kaffe er så minimalt, at du skal bruge 15 kopper koffeinfri kaffe for at opnå samme koffeinindhold som i en enkelt kop almindelig kaffe. Hvis du ønsker at reducere koffeinindtaget uden at forstyrre din kafferutine, er koffeinfri kaffe en meget velegnet mulighed. 

Vi ved, at en god dag kan starte med en fantastisk kop kaffe. Derfor tilbyder vi præcist ristede kaffebønner i vores butik for at imødekomme dine forskellige præferencer. Vores kaffeløsning til virksomheder og hjem er designet til, at du kan få en god kop kaffe hver gang.

Hvem bør drikke koffeinfri kaffe?

Indtagelse af koffeinfri kaffe er for det meste et spørgsmål om valg og præferencer, men visse mennesker foretrækker det også på grund af underliggende helbredstilstande. Gravide kvinder rådes f.eks. ofte til at begrænse deres koffeinindtag, og det får dem til at vælge koffeinfri kaffe. 

Nogle mennesker er følsomme over for koffein og kan opleve symptomer som nervøsitet, angst eller søvnløshed, og det er derfor, de ofte vælger koffeinfri kaffe. Koffeinfri kaffe er en ideel løsning til at reducere søvnforstyrrelser og angst og til at nyde en god kop kaffe selv sent om aftenen.

Hvordan brygger man den perfekte kop koffeinfri kaffe?

Yellowbeard har nogle fantastiske populære bryggeteknikker til en perfekt kop koffeinfri kaffe. Hvis du vil forstærke smagen af din koffeinfri kaffe, kan kaffebønnerne kræve en lidt anden håndtering på grund af koffeinfrihedsprocessen. 

Fransk presse: Til brygning i stempelkande anses grove kaffebønner for at være ideelle. Du kan bruge et forhold på 1:15 mellem kaffe og vand og lade kaffen trække i ca. 4 minutter. Koffeinfri bønner absorberer vand forskelligt, og derfor er det vigtigt at fokusere på en præcis trækketid for at undgå overekstraktion. 

Espresso: Koffeinfri kaffebønner er en smule porøse, og derfor skal du bruge mere kaffe i portafilteret. Du kan justere kværnstørrelsen for at få en finere konsistens og brygge det perfekte kaffeshot.  

Pour over: Til Pour-over har du måske brug for en medium kværn og lidt længere bryggetid for at få den fulde smag ud af koffeinfri kaffebønner. Her kan du bruge et forhold på 1:16 mellem kaffe og vand eller justere det efter dine smagspræferencer. 

Da vi har været i kaffemaskineindustrien i årevis, kender vi hos Yellowbeard den bedste praksis for at brygge kaffe, hvad enten det er almindelig eller koffeinfri kaffe. 

Konklusion

Er du interesseret i at brygge en perfekt kop kaffe? Uanset om det er latte, cappuccino eller americano. Vores espressomaskiner erhverv og kaffebønner hos Yellowbeard giver dig en unik og uforglemmelig oplevelse. Med vores kaffemaskiner kan du sige farvel til kedelig kaffeeksponering. 

Vores maskiner er udformet til at imødekomme dine præferencer og giver dig fuld kontrol over din kaffebrygningsproces. Kontakt os for at høre mere om vores automatiske, manuelle, espresso- og industrikaffemaskiner og diskutere dine præferencer.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er det godt at drikke koffeinfri kaffe?

Det er et almindeligt spørgsmål »Er koffeinfri kaffe sundt?«, og forskellige videnskabelige beviser viser, at koffeinfri kaffe har mange sundhedsmæssige fordele. Disse fordele omfatter lang levetid og en lavere risiko for at udvikle kræftceller.  

Kan jeg drikke koffeinfri kaffe om natten?

Om natten er koffeinfri kaffe et glimrende valg, da den kun indeholder minimalt med koffein, f.eks. 0,1 %. Dette forhold er meget lavt, og det er usandsynligt, at det forstyrrer søvnen. Den giver den samme varme og smag som kaffe uden stimulerende koffeineffekter. 

Kan jeg tilsætte mælk til koffeinfri kaffe?

Det er et spørgsmål om personlig præference, da nogle tilsætter mælk til deres kaffe. Personer med en sød tand tilsætter også fløde og sødemiddel.

Er koffeinfri kaffe ok for børn?

Regelmæssig indtagelse af kaffe er ikke godt for hverken voksne eller børn. Moderation er derfor nøglen; børn bør også drikke kaffe, men ikke regelmæssigt, selv om den er koffeinfri. 

Vil koffeinfri kaffe give mig samme energi som almindelig kaffe?

Ved koffeinfri kaffe går omkring 15 % af antioxidanterne tabt. Mens almindelig kaffe giver et betydeligt energiboost, gør koffeinfri kaffe det ikke. Det skyldes, at koffeinfri kaffe indeholder betydeligt mindre koffein end almindelig kaffe.

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...