fbpx

Hvordan laver man iste?

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Iste er en forfriskende drik, der er elsket og nydt over hele verden. Det er den bedste sommerdrik til at slukke tørsten. Men hedebølgen ødelægger planerne om at gå ud bare for at købe den bedste iste. 

Så i dag vil vi på Yellowbeard diskutere enkle teknikker til, hvordan man laver iste. At lave iste derhjemme sparer ikke kun besværet med at gå ud i den stegende hede, men giver dig også mere kontrol over smag og sødme. Lær, hvordan du laver den på en enkel måde fra ingen ringere end byens bedste, Yellowbeard – din kaffepartner!

Hvad er iste?

Iste er en kold drik, der laves ved at brygge teblade. Efter brygningen køles væsken ned og serveres med is. Iste kan dateres tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede, og det er en elsket mulighed i lande med solrige dage og godt vejr. 

Opskriften på iste er enkel og tilberedes typisk med sukker eller andre sødemidler. Nogle mennesker kan lide usødet iste for at nyde dens naturlige smag. Is-teer med smag har ofte noter af frugt, urter eller krydderier, og folk drikker dem, som de foretrækker. Iste med krydderurter laves af forskellige blandinger som kamillete eller ved at tilsætte mynte osv. Lad os lære, hvordan man laver den.

iste

Trin for trin-guide til at lave iste

Trin 1: Brygning af te

For at få en perfekt iste skal du starte med at vælge det rigtige forhold mellem te og vand. Typisk skal du bruge en tepose eller en teskefuld løs te pr. 200 ml vand. Bryggetiden for iste afhænger hovedsageligt af, hvilken type te du vælger, om det er grøn, sort eller urtete.

Sort te kræver 3-5 minutter, grøn te 2-3 minutter og så videre. Nøglen til at opnå den bedste smag er at sikre, at vandet er varmt nok lige under kogepunktet til at udtrække teens sande smag. Dette hjælper også med at undgå bitre noter af te i din bryg. 

Trin 2: Sødning af din iste

Det andet trin er at indstille smagen af din te efter dine præferencer. Hvis du kan lide den sød, kan du tilsætte sukker eller honning, og hvis ikke, kan du bruge agave eller stevia som sødemiddel. Dette trin afhænger helt af din smag og dine sundhedsvalg. 

Fitnessentusiaster foretrækker kaffe eller te med lavt kalorieindhold. For at opnå bedre resultater anbefaler vi hos Yellowbeard, at man tilsætter sødemiddel, mens teen stadig er varm. Hvis du er interesseret i at vide mere om tebrygningsteknikker, kan du læse vores guide: Hvordan laver man hibiscus-te?

Trin 3: Afkøling af teen

Når du er færdig med at brygge din te og søde den efter din smag, er det tid til at køle den ned. For hurtig afkøling kan du lægge teen i et isbad eller i køleskabet, indtil den er afkølet. Hvis du har travlt, kan du også afkøle den ved at hælde varm te direkte over is.

Men vi opfordrer typisk ikke til denne praksis, da det kan fortynde smagen. Så hvis du bruger denne metode, bør du overveje at brygge en stærkere te for at få den optimale smag. 

Trin 4: Servering og opbevaring af iste

Servering af iste giver denne drik en masse charme. Præsentationen er vigtig, så prøv at vælge glas, der fremhæver teens farve, og pynt den med frisk frugt, mynteblade eller citronskiver. Det giver ikke kun et tiltalende præg, men også en sensorisk oplevelse. 

Hvis du vil servere den senere, så prøv at opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet. For at få den bedste smag anbefaler vi, at du opbevarer den i op til 3 dage, men det er bedst, hvis du nyder den inden for 24 timer. 

opbevaring af iste

Følg disse enkle trin, og nyd din iste, når du vil. Hvis du kan lide vores opskrift på iste, anbefaler vi, at du følger vores guide: Hvordan laver man Latte Art?

At vælge den rigtige te til iste-opskriften

Valget af de rigtige teblade er lige så afgørende som hele bryggeprocessen. Til iste anbefaler vi sort te, grøn te, hvid te, urtete og frugtte. Hver tetype har sit eget smagsresultat, hvor sort te giver en kraftig og robust smag. Grøn te har en lettere, forfriskende smag med sundhedsmæssige fordele.

Hvid te er derimod delikat, og urteteer som dem fra Pukka tea tilbyder koffeinfri muligheder. Hvis du bare gerne vil nyde iste uden koffein, kan du altid vælge fra vores udvalg af Pukka-te, f.eks. den suveræne Matcha Green

iste-opskriften

Almindelige fejl, du skal undgå, når du laver iste

At sove for længe

Hvis du trækker din te for længe, bliver den bitter, hvilket kan forstyrre isteens friskhed. Prøv at holde dig til den anbefalede bryggetid, f.eks. 3-5 minutter for sort te og 2-3 minutter for grøn te. 

Brug af vand fra hanen

Vand fra hanen kan indeholde mineraler og kemikalier, som kan påvirke smagen af din iste. Den bedste opskrift på iste er ufuldstændig uden rent vand. 

Forkert sødning 

Prøv at søde din te, mens den stadig er varm. Når du forsøger at opløse sødemiddel, når det er koldt, fortynder det isteens udseende, fornemmelse og smag. Det er også vigtigt at vælge det rigtige sødemiddel, så prøv at bruge sukker, honning eller stevia alt efter dine præferencer.

Interesseret i kaffebønner og teblade? Se mere med Yellowbeard

Vi ved, at alle mennesker har forskellig smag og præferencer, når det gælder kaffe og te. Hvor kaffe er en mere berømt drik i koldere dele af verden, især Europa, er te elsket i lande i Mellemøsten og Asien for sit moderate koffeinkick.

Hos Yellowbeard bringer vi det bedste fra begge verdener. Vores Pukka Lemongrass & Ginger og Pukka Supreme Matcha Green er sammen med andre teblade vores bevis på, at vi giver dig den bedste teoplevelse. Så bliv medlem af Yellowbeard-klubben i dag, og oplev, hvordan overlegen smag føles.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad er den bedst anbefalede te til at lave iste?

Den bedste te afhænger helt af din smagsprofil. Vi anbefaler dog at bruge sort te for en kraftig smag og grøn te for en lettere og forfriskende oplevelse. 

Hvordan kan jeg gøre min iste mindre bitter?

Undgå at brygge for meget te, da det resulterer i bitterhed i din bryg. Hold dig til den anbefalede bryggetid, som er 3-5 minutter.

Er det godt for helbredet at drikke iste?

Det er ikke sundhedsskadeligt, medmindre du er diabetiker og bruger sødemidler for smagens skyld. Undgå at bruge sukker eller honning i sådanne tilfælde, og brug i stedet alternativer som stevia. 

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...