fbpx

Hvordan laver man hibiscus-te?

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Hibiscus-te er en rubinrød, levende drik, der er kendt for sin tranebærlignende smag og sine mange sundhedsmæssige fordele. Hvis du er kaffeentusiast, er du måske stødt på dette navn en gang i dit liv. Denne fantastiske te er lavet af tørrede kalotter fra hibiscusblomsten og er rig på antioxidanter. Den sænker ikke kun blodtrykket, men forbedrer også leverens sundhed og hjælper med at tabe sig.


Da hibiscus-te har mange fordele, er du måske på udkig efter den bedste bryggemetode. Vi hos Yellowbeard har styr på det, for vi ved, hvordan man laver den derhjemme. Så lad os lære enkle trin til, hvordan man laver hibiscus-te derhjemme.

Hvad er hibiscus-te?

Denne syrlige drik laves ved at lade tørrede blade af hibiscusblomsten trække i varmt vand, og teen stammer fra Afrika og Asien. Den er elsket i forskellige dele af verden under navnene Agua de Jamaica i Mexico, Karkade i Egypten og Roselle i Vestafrika. Denne te er berømt for sin rige og forfriskende smag og sine sundhedsmæssige fordele, og derfor har den en særlig plads i mange kulturer. 

At lave hibiscus-te: En trin-for-trin-guide

Det er nemt at lave hibiscus-te, og det kræver ikke den store indsats. Følg vores enkle trin, og få belønningen i form af en blød, fyldig og forfriskende te. Her kan du se, hvordan du laver både varm og iskold hibiscus-te,

Ingredienser og instruktioner til varm hibiscus-te

Til en opskrift på hibiscus-te skal du bruge 4 kopper vand, 1 kop tørret hibiscusblomst og et sødemiddel efter eget valg (valgfrit). Herefter skal du blot koge vand og tilsætte tørrede hibiscusblomster. Til sidst tager du det af varmen og lader det trække i 10-15 minutter, før du filtrerer det og søder det efter smag. 

Ingredienser og instruktioner til iskold hibiscus-te

Til dette skal du bruge 1 kop tørrede hibiscusblade, 4 kopper vand, isterninger og et sødemiddel (valgfrit). Resten af fremgangsmåden er den samme som ved varm hibiscus-te. Lad derefter teen køle af og sætte den på køl, og server den til sidst med is. 

Er det ikke ret enkelt? Vi hos Yellowbeard er kaffekendere og elsker sådanne drikkevarer. Hvis du vil lære flere exceptionelle bryggeteknikker, kan du måske lide det: 8 gyldne regler for kaffebrygning.

Variationer at prøve med hibiscus-te

Hvis du vil nyde hibiscus-te på mange forskellige måder, kan du nemt skræddersy den til din smag med forskellige krydderier, urter og frugter. Se her, hvordan du kan nyde denne te fuldt ud:

Hibiscus-te og krydderier

Hvis du vil have en varm og krydret undertone, kan du tilsætte en kanelstang til det kogende vand med de tørrede hibiscusblade. Nelliker kan tilsættes for at få en fyldig og aromatisk smag, mens ingefær giver et pikant kick.

Tilsætning af urter eller frugt

For at gøre din te lysere kan du tilsætte skiver af citron, lime eller appelsin. Frisk mynte giver teen en forfriskende kølighed, og hindbær, jordbær eller blåbær (både friske og frosne) giver et sødt og frugtagtigt strejf.

Hvordan laver man cocktails med hibiscus-te?

  • Til en margarita skal du blande afkølet hibiscus-te med tequila, limesaft og en smule agavesirup. Server den over is med en saltet kant for at få et forfriskende twist. 
  • Til en mojito blandes friske mynteblade med sukker og limesaft. Tilsæt afkølet hibiscus-te, et skvæt rom og sodavand. Server den over is for at få en cocktail med mynte. 
  • Til sangria skal du kombinere te, rødvin, citrusfrugter i skiver, bær og et skvæt brandy. Når den har stået et par timer, skal du servere den med is. 

Nyd denne te på den måde, du foretrækker.

Er hibiscus-te godt for dig? Sundhedsmæssige fordele

Der er masser af sundhedsmæssige fordele forbundet med hibiscus-te. Denne te er rig på antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe oxidativ stress og inflammation i kroppen. En af de vigtigste fordele er, at den hjælper med at sænke blodtrykket. Det er et naturligt middel til dem, der lider af eller håndterer forhøjet blodtryk.
Vil du gerne tabe dig? Hibiscus-te er din partner i at fremme et sundt stofskifte. Med denne te forbedres din levers sundhed sammen med afgiftningsprocessen. Vi kommer fra den rige kaffe- og teindustri, og hos Yellowbeard har vi et udvalg af teblade, der kan løfte din oplevelse.

Opbevaring og servering af hibiscus-te

For at sikre, at din hibiscus-te holder længe, skal du bruge de rigtige opbevarings- og serveringsteknikker for at få en fantastisk oplevelse hver gang. Opbevar hibiscusblomster i en lufttæt krukke og hold dem væk fra fugt, sundhed og direkte sollys for at sikre korrekt opbevaring og længere brug. Et ideelt sted til dem er et køligt, mørkt spisekammer eller skab. Uanset om det drejer sig om kaffebønner eller teblade, fører forkert opbevaring til gammel smag og forringede brygresultater.

Interesseret i kaffebønner og teblade? Se mere med Yellowbeard

Vi ved, at alle mennesker har forskellig smag og præferencer, når det gælder kaffe og te. Hvor kaffe er en mere berømt drik i koldere dele af verden, især Europa, er te elsket i lande i Mellemøsten og Asien for sit moderate koffeinkick.

Hos Yellowbeard bringer vi det bedste fra begge verdener. Vores Pukka Lemongrass & Ginger og Pukka Supreme Matcha Green er sammen med andre teblade vores bevis på, at vi giver dig den bedste teoplevelse. Så bliv medlem af Yellowbeard-klubben i dag, og oplev, hvordan overlegen smag føles.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Kan jeg lave hibiscus-te af en hvilken som helst hibiscusblomst?

Nej, du skal bruge specifikt tørrede hibiscusblade af sorten sabdariffa til at lave denne te. 

Er det OK, hvis jeg drikker hibiscus-te dagligt?

Ja, med et moderat indtag er det fint at drikke denne te dagligt. Generelt anses 1-2 kopper dagligt for at være sikkert.

Hvor meget hibiscus skal der til for at lave en kop te?

Til en enkelt kop skal du bruge ca. 1 spiseskefuld tørrede hibiscusblade. 

Hvornår skal man undgå at drikke hibiscus-te?

Hvis du er gravid, ammer eller tager medicin mod blodtryk eller diabetes, skal du rådføre dig med din læge. 

Hvor meget koffein er der i hibiscus-te?

Denne te er koffeinfri, hvilket gør den til et perfekt og ideelt valg for dem, der ønsker at undgå koffeinindhold.

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...