fbpx

Alt du behøver at vide om Kopi Luwak kaffe

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Kopi Luwak er ikke en almindelig kaffe, da det er en af ​​de sjældneste og dyreste kaffer i verden. Denne kaffe er mere end en drink og betragtes også som et symbol på luksus. Kopi Luwak kaffe betyder en rig bryg med unikke smage på grund af dens utraditionelle forarbejdning. 

Denne kaffe er indfødt indonesisk, hvor den indtages af civetkat, fermenteres i dens fordøjelseskanal og opsamles fra dens ekskrementer. Denne usædvanlige proces skaber en mindre syrlig, men alligevel glat kop med unikke smag.

Nu med stigende specialkaffekultur i Danmark, er efterspørgslen efter Kopi Luwak blevet ret tydelig på cafeerne. Derfor har teamet Yellowbeard bragt denne fantastiske guide til at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have i tankerne. Lad os finde ud af mere.

Hvad er Kopi Luwak?

Navnet “Kopi Luwak” kommer fra Indonesien, hvor “Kopi” betyder “kaffe” og “Luwak” refererer til civet. Processen med denne kaffeproduktion har gjort den til en unik, dyr og luksuriøs kaffevare, der er tilgængelig i dag. 

Hvordan er Kopi Luwak produceret?

Denne kaffes popularitet skyldes meget dens eksotiske produktionsproces. Kaffekirsebærene indtages af Asiam palm civet, et pattedyr fundet i Asien. Kirsebærene passerer gennem dets fordøjelseskanal, hvor de gennemgår en form for gæring og nedbryder protein for at reducere surhedsgraden. Når disse kaffebønner udskilles, bliver de opsamlet, renset og ristet. Denne ukonventionelle rejse efterlader et præg på kaffeforbrugerne, hvilket resulterer i dens popularitet i verden. 

Oprindelse af kaffe Kopi Luwak

Denne kaffe er geografisk hentet fra frodige regioner i Indonesien, herunder Sumatra, Java, Bali, Sulawesi. I denne region går denne kaffe også af Bali-kaffe Kopi Luwak. Rigt på kaffeplantager er dette område også hjemsted for civetkatten, hvilket gør denne region ideel til naturlig produktion af denne eksklusive kaffe.  

Historisk baggrund

Det menes også, at Kopi Luwak dateres tilbage til kolonitiden i Indonesien under hollandsk styre. Hollandske kaffebønder i Indonesien lagde mærke til, hvordan civeter, natlige dyr spiste de modneste kaffekirsebær og udskilte ufordøjede bønner. Lokale bønder på det tidspunkt i det 18. århundrede måtte ikke indtage kaffe, de plejede at høste.

Af denne grund begyndte lokale bønder at indsamle disse bønner fra sivetekskrementer, rensede og ristede dem. Overraskende nok var brygget lavet af disse bønner glattere, mindre bittert og mousserende. Sådan startede Kopi Luwak og er kendt med dette navn i dag over hele kloden.  

Hvad er prisen på Kopi Luwak?

Kopi Luwak-kaffeprisen i Danmark falder generelt inden for intervallet €30 til €60 pr. 100 gram. Det afhænger dog i høj grad af kilden, om den er vild eller indrammet.

Den vildtlevende Kopi Luwak har en højere markedspris, da den involverer en arbejdsintensiv bønneindsamlingsproces og har en overlegen kvalitet. På den anden side er indrammede versioner overkommelige, men anses for at være mindre ønskværdige på grund af etiske bekymringer og forskel i smag. Så hvis du er på markedet og søger efter Kopi Luwak Kaffe, kan du muligvis få prisvariation. 

Etiske bekymringer og debat omkring Kopi Luwak

Produktionen af ​​Kopi Luwak har udløst nogle spekulationer om, at civets skal leve på gårde, og det fratager dem deres naturlige miljø. De er tvangsfodret for maksimal produktion, som påvirker deres fysiske og mentale sundhed sammen med den generelle kvalitet af kaffe. Disse landbrugsmetoder frarådes stærkt, og der er mange måder at undgå disse bønner på. 

Hvordan køber man etisk hentet Kopi Luwak-kaffe?

Hvis du leder efter etisk hentet Kopi Luwak-kaffe, skal du kigge efter mærket wild-source. Dette mærke betyder, at civeter fik lov til at leve frit og blev ikke indespærret eller tvangsfodret. For at undgå at bruge på falske Kopi Luwak, se efter de velrenommerede sælgere, certificeringer og etiketter. Certifikaterne, der skal kigges efter, omfatter dyrevelfærdsorganisationer eller tredjepartsrevisioner. 

Hvordan brygger man Kopi Luwak kaffe?

Yellowbeard har været i front siden 2017 inden for levering af kaffemaskiner og kaffebønner. Der er mange brygningsmetoder forklaret af os, lad os i dag lære, hvordan man brygger Kopi Luwak:

Fransk presse: Med fransk presse kan du ikke kun brygge kaffe, men kan bevare naturlige olier og smag af denne kaffe. Brug groft malede bønner til en ideel bryg. 

Espresso: Hvis du foretrækker intens smag, kan espresso forbedre smagsprofilen af ​​Kopi Luwak. Det høje tryk og den lave ekstraktionstid resulterer i naturlig sødme og lavere surhed.

Pour over: For at have mere kontrol over din ekstraktionsproces, er hældning dit bedste skud. Det tillader delikate Kopi Luwak-smag at komme i en kop. Brug denne bryggemetode for en ren og lys kop. 

Du kan altid vælge en bryggemetode for din stil ud over dem, der er angivet ovenfor. Der er mange muligheder som Aeropress, moka pot osv. 

Smagsnoter af Kopi Luwak kaffe

Hvis du drikker Kopi Luwak for første gang, kan du opleve komplekse smagsnoter med rig aroma og subtile undertoner af chokolade og træ. Kaffekendere forklarer, at denne kaffes mundfornemmelse er glat, og i ganen efterlader den antydninger af karamel, chokolade og svag nødde.

Køb kaffebønner fra Yellowbeard

Kopi Luwak er ret sjælden, hvilket retfærdiggør dens prissætning. Men hvis du leder efter kaffebønner-varianter, enten medium, lys eller mørkristet, har vi dækket dig. Hos Yellowbeard har vi fantastiske, præcist ristede kaffebønner til dine smagsnoter. 

Uanset om det er hele malede kaffebønner eller teblade, så har vi noget for enhver smag. Kom og vær med for at finde ud af de fantastiske kaffemaskiner og bønner, der løfter dit kaffemøde hver dag!

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er Kopi Luwak ren og sikker at drikke?

Absolut! Det er sikkert at drikke Kopi Luwak kaffe efter grundig rengøring og ristning. I enhver kaffe er rengøring og ristning af bønner givet meget præcision og omhu. Det er ikke kun Kopi Luwak, men hver kaffe skal være ordentligt produceret, før den når kaffeelskere. 

Er Kopi Luwak sund?

Som al anden almindelig kaffe har Kopi Luwak de samme fordele. Mange mener, at denne kaffe er fremstillet på en unik måde, så den kan have ekstra sundhedsmæssige fordele, hvilket er forkert. Det giver ikke ekstra sundhedsmæssige fordele, men det samme som enhver anden kaffe i verden. 

Udløber Kopi Luwak?

Ja, kaffens holdbarhed anses for at være omkring 6 måneder. Det er bedst at bruge det inden for 6 måneder og det samme gælder for Kopi Luwak. Det udløber, hvis det ikke forbruges i en længere periode. 

Lugter Kopi Luwak?

Nogle tror, ​​at Kopi Luwak lugter, fordi det kommer fra civet-udskillelse, hvilket IKKE er tilfældet. Selvom den har en karakteristisk jordagtig og lidt moskusagtig aroma med chokoladehints.

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...