fbpx

Sådan laver du den perfekte franske-presse-kaffe: En komplet guide

VAND ER IKKE BARE VAND

Vand med smag? Vand med brus? eller bare iskoldt vand? Markedets mest efterspurgte vandløsning.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

I Danmark er kaffedrikning mere end bare et koffein fix, det er en kultur. En god kop kaffe er en nødvendighed, og derfor foretrækker de bedste kaffemaskiner at nyde en overlegen kaffesmag hver gang.

Når vi taler om de bedste kaffebryggere, er den franske presse den bedste på grund af sin enkelhed og evne til at brygge rige smagsoplevelser. Fransk presning er en bryggemetode, der giver kaffeelskere mulighed for at brygge en fyldig kop med mindst muligt udstyr. Det er ideelt for dem, der sætter pris på kvalitet uden kompleksitet. 

I dag vil vi hos Yellowbeard guide dig til, hvordan du laver den perfekte franske stempelkande, som er nem og giver en fyldig smag. Så lær af de bedste, Yellowbeard, det førende kaffemærke i Danmark. 

Udstyr du skal bruge til at lave stempelkaffe

Der er et par vigtige redskaber, som du kan få brug for til at brygge en ideel kop French Press-kaffe.

  • For det første skal du bruge en French Press-kaffemaskine, som kan købes hos kendte mærker.
  • For det andet er en kaffekværn meget vigtig for at opnå den grove maling, der er nødvendig til French Press. De kan være manuelle eller elektriske. 
  • For det tredje skal du bruge en kedel til at opvarme vand til en ideel temperatur på omkring 93 °C.

Sådan laver du franske presse kaffe: Trin for trin-guide

Trin 1: Vælg de rigtige kaffebønner

For at begynde den fantastiske proces med at brygge French Press-kaffe skal du starte med at vælge de rigtige kaffebønner. Friske kaffebønner som vores Happy Farmer– eller No Problemo-kaffebønner kan bruges til kværning og perfekt brygning. 

Hvis du ønsker at købe kaffebønner fra Yellowbeard, kan du besøge vores butik, hvor du finder et stort udvalg af friske, fairtrade og perfekt ristede kaffebønner. Det anbefales at opbevare dine kaffebønner lige efter hver brug for at opnå optimal smag hver gang.

Trin 2: Kværn bønnerne

Maling af kaffebønner er et afgørende trin, da overekstraktion kan forstyrre den ønskede kaffesmag. Til French Press anbefaler vi en grov kværn for at forhindre overekstraktion og grynet tekstur. Prøv at bruge en kværn, og sigt efter en konsistens, der ligner brødkrummer. For at opnå optimal smag skal du kværne dine bønner lige før, du vil brygge. 

Trin 3: Mål kaffe og vand

Det optimale French Press-forhold er 1:15 (1 gram kaffe til 15 gram vand). Til en standard 1-liters French Press skal du bruge 65 gram kaffe og 975 milliliter vand. Brug af en vægt hjælper med nøjagtigheden, hvilket fører til pålidelige resultater hver gang.

Trin 4: Opvarm vandet

Selv om det virker som et simpelt trin, spiller det en afgørende rolle for den samlede smag af din bryg. Hvis du underopheder vandet, kan det ikke trække den rigtige smag ud af kaffebønnerne. Så prøv at opvarme vandet til en temperatur på ca. 93°C (lige under kogepunktet). Hvis du ikke har et termometer, skal du blot lade det kogte vand stå i 30 sekunder, før du hælder det op.

Trin 5: Bryg og lad trække

Hæld det varme vand over kaffegrumset, når det har nået den ønskede temperatur. Træk langsomt, og læg låget på kaffegrumset uden at trykke på det. Lad det trække i vandet i ca. 4 minutter. Hvis du foretrækker en stærkere bryg, kan du forlænge trækketiden en smule. Vær dog opmærksom på overekstraktion, da det kan give en bitter smag.

Trin 6: Hæld op og server

Det næste trin efter trækning er at trykke stemplet langsomt ned. Prøv at hælde kaffen i koppen med det samme for at forhindre, at den fortsætter med at trække. For at få en ekstraordinær oplevelse kan du nyde denne kaffe med traditionelle desserter. 

Tips til den bedste stempelkaffe

Her er nogle professionelle tips eksklusivt til dig fra Yellowbeard. Følg dem for at få den perfekte brygning og vedligehold din stempelkande, så den holder længe. 

Vigtige justeringer

Kværnstørrelse: Uden en passende kværnstørrelse kan din bryg smage bittert. Hvis din kaffe smager for bittert, skal du bruge grov kværn, eller hvis du har en svag smag, skal du bruge fin kværn. 

Stegetid: Den normale trækketid er ca. 4 minutter, men for stærkere bryg skal den forlænges med 30 sekunder til 1 minut, og for mildere kopper skal den reduceres til ca. 3 minutter.

Vandets temperatur: Hvis kaffen smager brændt, er det tegn på, at vandtemperaturen skal justeres, da for varmt vand kan smage som brændt kaffe. Så hold den omkring 93 °C.

Fejl, der skal undgås

Over ekstraktion: Hvis du kan lide din kaffe fyldig, smagfuld og aromatisk, så prøv at holde dig til den angivne trækketid, og undgå at lade kaffen stå i pressen efter trækket.

Brug for meget kaffe: Prøv at følge forholdet 1:15 for at få en afbalanceret smag, da for meget kaffe kan resultere i en alt for intens kaffesmag.

Omrøring af kaffegrums: Hvis du undlader at røre i kaffegrumset efter at have hældt varmt vand på, kan det medføre ujævn ekstraktion, så rør i det, når det er helt mættet.

Vedligeholdelse af Franske Presse Kaffe

For at holde din kaffemaskine i bedst mulig stand skal du rengøre den efter hver brug. Skil stemplet og filteret ad, og vask alle dele med varmt vand for at fjerne kaffeolier. Undgå at bruge kemikalier, der kan beskadige glas eller stål. 

Få det bedste af kaffebønner og kaffemaskiner hos Yellowbeard 

At finde de bedste kaffebønner og maskiner er blevet lettere med Yellowbeard’s one-stop shop. Vi har kaffebønner, mørkt, mellem og lyst ristede alt efter din smagspræference. Vores førsteklasses kaffeløsninger er designet til at imødekomme dine særlige behov.

Kontakt os hos Yellowbeard i dag! Vi hjælper dig med at finde de bedste kaffemaskiner og kvalitetskaffebønner under ét tag.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Er det OK at drikke French Press-kaffe?

Ja, men moderation er nøglen. Prøv at holde dig til højst fire kopper om dagen, da overforbrug kan forårsage angst, søvnløshed osv. 

Hvor ofte skal jeg rengøre min French Press?

Det er bedst at rengøre den efter hver brug for at undgå ophobninger af kaffe, som senere kan påvirke din bryg og dens generelle smag. Vask den franske presses dele forsigtigt med varmt vand. 

Hvad er bedst? French Press eller Aeropress-kaffe?Begge kaffemaskiner, French Press og Aeropress, har deres kvaliteter, og begge giver en fyldig smag. Selv om Aeropress er rejsevenlig på grund af sin krop i rustfrit stål, er French Press tilbøjelig til at gå i stykker på grund af sin glaskrop.

YellowBeard A/S

Mesterlodden 42
2820 Gentofte

+45 8282 3000
hello@yellowbeard.com

CVR 38662406
Man-Fre 8:30-15:30

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Fritstående vandløsning
Fritstående vandautomat til kontoret
Indbygget

Få en indbygget hane med koldt, og brusende vand

YellowBeard Impact™

Direct trade, økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

I blame you Kaffe

Høj kvalitets Økologisk kaffe med Fairtrade-mærket

Rainforest Alliance Kaffe

100 % certificerede Rainforest Alliance kaffebønner

Direct Trade Kaffe

Bæredygtig kaffe direkte fra kaffefarme

Vent lige! Vil du ikke have et uforpligtende tilbud inden du går?

yb-icon

Vores eksperter sidder klar til at svare på spørgsmål...